Snart vinter og klart for nye aktiviteter

Vinteren nærmer seg for alvor og det betyr at det snart er klart for å bedrive nye aktiviteter ute i vår deilige og frie natur!

Hva er din favorittsyssel gjennom årets mange vintermåneder? Er det bortoverski du foretrekker eller er du litt mer ekstrem og ser for deg spenstige toppturer hvor du kan flyte nedover fjellsidene på den myke snøen? Forventningene til det neste snaue halve året er nok uten tvil forskjellig fra person til person, og det er utrolig mye spennende og interessant man kan ta seg til. Det gjelder kort og godt å gripe de mulighetene som finnes.

Visste du forresten at Stjørdal har sin egen trekkhundklubb? Navnet er kort og godt Stjørdal Trekkhundklubb, og for denne gjengen er uten tvil vinteren den absolutt beste delen av året! I løpet av sommerhalvåret har Midt-Norsk Hundekjøring arrangert en såkalt barmarkscup, og det er nok derfor svært mange hundespanneiere som ser frem til den deilige vinteren og alle de herlige turene de skal få i gnistrende kaldt norsk vintervær. Det er flust av løp å delta på, og ett av disse som ikke er så langt unna er det velkjente Rjukanløpet, Femundsløpet og Europas lengste sledehundløp, Finnmarksløpet.

Midt-Norsk Hundekjøring sier følgende om sin egen idrett:

Hundekjøring er en hundesport der hundespann med hundekjører konkurrerer om å fullføre en løype på kortest mulig tid. Hundekjøring er en helårs idrett, med konkurranseformer både sommer og vinter. De aller fleste hunderaser kan benyttes i spann med alt fra 1 til oppimot 20 hunder. Løypene og konkurranseformene er svært varierte. Løypelengdene kan variere fra 2km til nesten 2000km. Hundekjøreren kan løpe eller gå på ski bak spannet kun festet med en strikk, stå på sparkesykkel, sykle, stå på ski bak en pulk eller slede eller stå på en slede eller vogn trukket av spannet.

Noen av konkurransene har svært lav terskel for deltagelse med minimalt krav til forberedelse og utstyr andre slik som Finnmarksløpet krever mange hunder, grundige forberedelser og dyrt utstyr. Felles for all hundekjøring er at samarbeidet hund og kjører står i sentrum og at det er en unik form for friluftsliv sammen med våre firbeinte venner.

This entry was posted on October 30, 2015 at 6:32 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.