Hjemmeferie er et alternativ

Det er et faktum at det kommer til å bli dyrere å feriere i utlandet i år og hovedgrunnen til dette er naturligvis at euroen har steget betydelig mot den norske kronen. Det vil derfor merkes godt å familieøkonomien om man legger turen til et land med denne valutaen i sommer. Dette vil sannsynligvis føre til at flere tar ferien hjemme i stedet for, og dette synes vi er en veldig fin tanke!

Hver år flakser det mye penger ut over landegrensene og med et Norge i finansiell knipe er det ingen tvil om at det kunne vært godt for landet om nordmenn hadde brukt mer penger hjemme, og nå med de mange urolighetene vi ser over hele verden er det ikke sikkert at dette er så fjerntliggende for flere av oss.

Vi har et flott og langstrakt land hvor opplevelsene ligger i kø, og for én gangs skyld kunne det kanskje vært morsomt for familien å utforske litt av det som vi finner innenfor våre egne landegrenser! Det er ikke bestandig at en ferie til en standarddestinasjon har så mye å by på utover sol og varme, og det kan vi jo saktens oppleve å få her hjemme også.

Den kanskje aller største styrken som Norge har å by på er at vi som sagt er et langstrakt! Det betyr i praksis at det er svært mange mennesker som ikke har besøkt de forskjellige landsdelene og dermed ikke vet hva de har å by på. Finnmark, for eksempel, et er praktskue om sommeren og det å legge turen utover til veis ende forbi Vardø er en vanvittig opplevelse. På samme måte kan man også trekke frem det eksotiske Vestlandet med sine vanvittige fossefall og fjorder! Det er med andre ord veldig mye som kan ses og oppleves, og det kan være en flott måte å gjenoppdage vårt eget land på! Husk også på at Hurtigruten kan være en helt spesiell opplevelse å få med seg, men dette kan naturligvis bli noe kostbart for familien som helhet!

This entry was posted on March 23, 2016 at 9:26 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.