Grønn bølge

Den grønne bølgen skyller over landet i forkant av kommunevalget og det kan fort vise seg at Miljøpartiet De Grønne kan få flere viktige vippeposisjoner rundt om i landet.

Miljø blir en stadig viktigere del av vår måte å tenke på og akkurat det skal MDG ha ros for. De fronter miljøet i så nær hver eneste sak og gjør at dette blir noe som kommer opp i mediene. Dette er med på å øke vår bevissthet og slik kan man fort skape en slags holdningsendring i hodene på folk rundt om i landet. En bevegelse som dette må kanskje starte i folkedypet og bevege seg oppover og ikke fra toppen og ned.

Feltene kollektivtransport, stopp i oljeutvinningen, utvikling og bruk av ren energi, stopp i veibygging og nå senest en prøvelegalisering av cannabis er blant sakene som MDG brenner for, men ikke alle er like begeistret. Mange kaller politikken deres for et luftslott og at den ikke har noen form for realisme knyttet til seg, og i hvert fall ikke når det kommer til det økonomiske aspektet ved den.

Kanskje har de rett og kanskje ikke, men én ting er nå i alle fall sikkert. Sået til en grønnere tankegang er utvilsomt sådd og her skal Rasmus Hanson ha skryt for å ha gjort en fremragende jobb. Ting som dette må løftes opp, det må mases inn, det må gnis i ansiktene våre – ja det krever rett og slett utrolig med oppmerksomhet, men det viser seg at det ikke er umulig – ikke på noe slags vis. Det har skjedd større undere før i politikkens verden, og at vi plutselig skal begynne å tenke grønne tanker er såvisst ingen umulighet.

Nå gjenstår det bare å se om MDG har klart å selge inn budskapet sitt og om de gjør et enda bedre valg enn ved stortingsvalget for to år siden. Løp og stem uansett – det er din borgerplikt.

This entry was posted on September 9, 2015 at 11:03 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.