Da skiutstyret skulle under treet

Friluftslivet er jo noe vi er særdeles opptatt her på vår side, og vi applauderer jo alle tiltak som fremmer dette. Nylig fikk vi høre en litt morsomt og kanskje litt trist historie om en far som skulle kjøpe skiutstyr til sin kone og seg til jul – i år.

XXL har tjent gode penger på denne familien i år, det er det ingen tvil om, og det kan kanskje lønne seg å ta historien helt fra starten av. Fire barn har dette paret, og alle barne er blitt såpass store at det så stå på smørefrie ski absolutt ikke er noen stas lenger. De vil ha bedre fart og de vil ha mer utbytte igjen for stakingen de må gjøre. Derfor var det på tide å kjøpe skipakker til hele bunten, noe som selvsagt ikke ble noen billig affære. Å kjøpe smøreski er en helt annen idrett enn å kjøpe de smørefrie pakkene, noe det hardt prøvde bankkortet fikk erfare.

Men ting tok til nye høyder da paret selv skulle unne seg sine egne ski. De gikk inn på XXL i går og fant frem til et par ski som så ålreite ut. De skulle ha en lik pakke, men i den pakken de hadde sett seg ut var det ikke korrekte størrelser til kona. Mannen i butikken anbefalte at man la på 500 kroner pr. par for å få et par bedre ski med spenn og det hele i – men heller ikke der var det korrekte størrelser. Mannen med bankkortet beveget seg bortetter radene med ski og oppdaget til slutt et par som så ut til å passe kona. ‘Ja’, sa selgeren, ‘der har du en størrelse som passer’.

Mannen med bankkortet spurte om det fantes en pakke til disse, noe det naturligvis gjorde. Paret kunne fornøyd konstatere at de var i ferd med å anskaffe seg et par meget gode amatørski av typen Fischer til en pris som kanskje lå enda noen knepp høyere enn det andre alternativet. Men i en skipakker ligger det ikke staver – disse kommer utenom. Også kom preparering av skiene. Også kom skibagen. Også kom stroppene til skiene.

Unødvendig å si så ble det en av de mer kostbare julegavene de hadde kjøpt til hverandre, og da de kjørte hjem var det ingen tvil om at han hadde ønsket at de kanskje hadde lagt turen innom en nettside hvor billige gaver kunne finnes.

Hva er moralen i historien? Det er det vel ingen som vet, men kanskje følgende: ting koster som regel mer enn de ser ut til å gjøre – spesielt hvis de er på tilbud.

This entry was posted on December 21, 2016 at 6:33 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.